Meie kiirvalvepaadid on nüüd varustatud AIS-dega

Meie kiirvalvepaadid on nüüd varustatud AIS-dega

Meie kiirvalvepaadid on nüüd varustatud AIS-dega

Kõik meie kiirvalvepaadid (Fast Rescue Boats) on nüüd varustatud AIS-dega (Automatic Identification System) ja nähtavad näiteks http://www.marinetraffic.com/ lehel, ümberkaudsete laevade ja teiste meresõidualuste elektronkaartidel ja radaritel.

AIS kasutamine meie kolmel kiirvalvepaadil tõstab kiirvalvepaadi meeskondade ja päästjate koolitused kvalitatiivselt teisele tasemel, muudab need oluliselt efektiivsemaks ja ohutumaks. Kiirvalvepaatide liikumise edastamine õppuste ajal meie kaldal asuvasse simuleeritud juhtimiskeskusesse ja paatide liikumisparameetrite salvestamine aitab teha kiirvalvepaatide meeskondade koolitust veelgi kvaliteetsemalt ja muudab õppuste hilisema süvaanalüüsi palju tulemuslikumaks.

Juhul kui meie kiirvalvepaadid peaks osalema Eesti Merepäästeühingu lipu all merepääste- ja otsingutöödel, siis tänu AIS-le on nende efektiivsus oluliselt kõrgem kuna nende liikumine on juhtimiskeskusele reaalajas nähtav ja seega on meie kiirvalvepaatide tegevus oluliselt paremini koordineeritav.

Kui soovid rohkem teada AIS-st, kuidas see töötab ja kuidas seda paremini kasutada tule Revali Merekooli ja osale AIS õppekursusel (IMO Model course 1.34).

Lugupidamisega,

Reval Marine and Offshore Training